S Gelfixom Extra 2:1 spotrebujete len polovicu cukru. Táto želírovacia zmes zachováva prirodzenú chuť ovocia a súčasne zodpovedá moderným požiadavkám na zdravú výživu. Jedno vrecko vystačí na 1000 g ovocia a 500 g cukru a varí sa len 6 minút.
Tento výrobok odporúčame používať pri príprave džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím.
S Gelfixom Extra 2:1 bude váš hotový džem obsahovať 66 % ovocia!
Inšpirácia na recept: Jahodový džem s proseccom
Zákonný názov: Gelfix Extra 2:1 s pektínmi citrusových plodov, zmes na prípravu ovocných džemov a marmelád, v prášku
Hmotnosť ∕ objem: 25 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu.
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale
ZLOŽENIE: Dextróza, 19% želírujúca látka (pektíny), regulátor kyslosti (kyselina citrónová), konzervačná látka (kyselina sorbová). Môže obsahovať (OBILNINY obsahujúce LEPOK, MLIEKO, MÚKA Z VLČIEHO BÔBU).
NÁVOD NA POUŽITIE:
1000 g ovocia + 1 Gelfix Extra + 500 g cukru = lahodný džem. Vystačí na 3-4 poháre á 375 ml podľa druhu ovocia použitého na výrobu džemu. Získate džem s 66% podielom ovocia.
Príprava:
1. Očistené a vykôstkované ovocie nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozomelieme.
2. Odvážime 1000 g ovocia a dáme do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Gelfix Klasik pridávame vždy pred cukrom!
3. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov.
4. Poháre uzavrieme starostlivo viečkom a otočíme hore dnom asi na 5 minút.
Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk