Želírovací prípravok na zachovanie veľmi výraznej ovocnej chuti pri použití minimálneho množstva cukru. Gelfix 3:1 je vhodný pre všetkých, ktorí chcú šetriť kalórie a ktorí si radi vychutnajú maximálnu chuť ovocia. Je tiež vhodný pre diabetikov, pretože normálny cukor je možné nahradiť umelými sladidlami.
Jedno vrecko vystačí na 1000 g ovocia a 350 g cukru a varí sa len 6 minút. Tento výrobok odporúčame používať pri príprave džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím.
S Gelfixom Super 3:1 bude váš hotový džem obsahovať až 73 % ovocia!
Inšpirácia na recept: Džem z jahôd a mätového čaju
Zákonný názov: Gelfix super 3:1 s pektínmi z citrusových plodov, zmes na prípravu ovocných džemov a marmelád, v prášku
Hmotnosť ∕ objem: 25 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu.
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale
ZLOŽENIE: Fruktóza, 24 % želírujúca látka (pektíny), regulátor kyslosti (kyselina citrónová), konzervačná látka (kyselina sorbová). Môže obsahovať (OBILNINY obsahujúce LEPOK, MLIEKO, MÚKA Z VLČIEHO BÔBU).
NÁVOD NA POUŽITIE:
1000 g ovocia + 1 Gelfix Super + 350 g cukru = lahodný džem. Vystačí na 2-3 poháre á 375 ml podľa druhu ovocia použitého na výrobu džemu. Získate džem s 73% podielom ovocia.
Príprava:
1. Očistené a vykôstkované ovocie nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozemeleme.
2. Odvážame 1000 g ovocia a dáme do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaříme.Gelfix Klasik pridávame vždy pred cukrom!
3. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených sklenic.
4. Poháre uzavrieme starostlivo viečkom a otočíme hore dnom asi na 5 minút.
Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk