Perníková chalúpka

Perníková chalúpka

Členská cena: 2,59 €
Bežná cena: 2,99 €
Cena je vrátane DPH
Kód produktu: 164020671
skladom
Do košíka

Chuť Vianoc, ktoré nemožno odolať. Jedinečná novinka.

Balenie obsahuje zmes na prípravu cesta, zdobiacu bielu tubičku, snehové vločky a na vnútornej strane obalu nájdete šablóny na vystrihnutie perníkovej chalúpky.

Potom stačí pridať len lyžicu masla, lyžicu medu a 1 vajce. Potrebovať budete ešte stužky a špajle a už môžete zdobiť podľa vlastnej fantázie alebo sa nechať inšpirovať našou fotkou. Fantázii sa medze nekladú. Výsledkom bude určite dokonale kúzelná perníková chalúpka. Postup je jednoduchý, preto ho zvládnu aj začiatočníci a väčšie deti.

Zákonný názov: Perníková chalúpka
Hmotnosť ∕ objem: 280 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu.
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale

ZLOŽENIE: PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, kakaový prášok so zníženým množstvom tuku, korenie (koriander, fenikel, škorica, aníz, hrebíček), kypriaca látka (hydrogénuhličitan sodný), karamelový prášok, cukrové zdobenie (cukor, rýžová múka, kakaové maslo, zahusťovadlo (tragantová guma)), zdobiaca tubička biela (cukor, voda, rastlinné oleje (palmový, repkový), glukózový sirup, modifikovaný škrob, emulgátor (polyoxyetylénsorbitanmonostearát), konzervačná látka (sorban draselný), prírodná aróma, zahusťovadlo (pektíny), regulátor kyslosti (kyselina citrónová)). Môže obsahovať MLIEKO..

NÁVOD NA POUŽITIE: 

Balenie obsahuje: 246 g zmesi na prípravu cesta 15 g snehových vločiek 19 g zdobiaca tubička biela. K tomu pridáte: na cesto: 10 g masla alebo margarínu (1polievková lyžica) 1 vajce ( vel'kosti M) 1 kávová lyžička medu na potretie : 1 bielok na zastavenie chalúpky : 20 nastrihaných kúskov špajdlí á 2 cm 10 užších stužiek alebo provázkov á 30cm

Príprava:

  1. Z vnútra krabičky vystrihneme ostrými nožnicami šablónu na prípravu chalúpky. Vystrihneme aj okienka a srdcia na štítoch. Dvere vystrihneme, ale ponecháme ich ako šablónu.
  2. Obsah vrecúška so zmesou na prípravu cesta vysypeme na dosku, pridáme 10 g zmäknutého tuku, 1 kávovú lyžičku medu, 1 vajce a ručne vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí ( väčšie vajce, väčšia lyžička medu ) pridáme 1-2 polievkové lyžice hladkej múky. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 5 mm a podľa šablóny, ostrým nožom vykrajujeme jednotlivé diely chalúpky bez otvorov na okná,srdcia a dvere. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, priložíme šablónu na hladkú stranu cesta bez otvorov na okná,srdcia a dvere. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, priložíme šablónu na hladkú stranu cesta a ostrým nožom vykrojíme otvory na okná ,srdcia a dvere. Vykrojené dvere upečieme. Do miest, ktoré sú na šablóne vyznašené pre otvory na stuhy, pichneme špajdlu.
  3. Chalúpku ihneď po upečení potrieme bielkom a na čerstvo natretú strechu nalepíme snehové vločky. Po vychladnutí odstránime špajdle, ktorými mierne zakrúžime a tým zväčšíme otvory na stuhy. Podľa obrázku tri zo štyroch strán zviažeme stužkami k sebe a položíme na stôl. Pomocou tubičky ozdobíme chalúpku podľa vlastnej fantázie a zdobenie necháme zaschnúť. Chalúpku postavíme a zviažeme poslednú stranu. Zviažeme strechu a položíme na postavenú chalúpku. Hotovú chalúpku postavíme na tvrdý podklad, dozdobíme a prilepíme ostatné vločky. Všetky druhy rúr pred pečením dobre predhrejte! Elektrická rúra: 180 °C asi 10 min Teplovzdušná rúra: 160° C asi 10 min Plynová rúra: stredný stupeň asi 10 min Pri pečení rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou! Nekonzumujte surové cesto. Dbjate na pokyny k príprave.

 

Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk

Košík
Váš košík je zatiaľ prázdny.