Ražný kvások Dr. Oetker je určený na moderné pečenie z kváskového cesta alebo po oživení na použitie na tradičné pečenie zo živého kvásku.
Obsahuje iba rastlinné zložky a je certifikovaný VEGAN výrobok.
Ražný kvások Dr. Oetker obsahuje baktérie mliečneho kvasenia a tým dodá chlebu a pečivu dokonalú, ľahko kyslastú kváskovú chuť a vôňu. Kváskové pečivo vydrží dlhšie čerstvé.
Predáva sa v praktickom jednorazovom balení na použitie na 500 g múky.
Je vhodný na pečenie kváskového chleba a pečiva, ale aj sladkých receptov ako sú bábovky, mazance alebo vianočky.
Na zadnej strane obalu výrobku je pre inšpiráciu uvedený recept na domáci kváskový chlieb. Vyskúšajte! Voňavý a chrumkavý chlieb chutí skvele!
Inšpirácia na recepty: Ražný kvások
Zákonný názov: Sušený ražný kvások
Hmotnosť ∕ objem: 15 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu.
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale
ZLOŽENIE: RAŽNÉ mlynské produkty, štartovacie kultúry. Môže obsahovať (MÚKA Z VLČIEHO BÔBU).
NÁVOD NA POUŽITIE:
Voňavý domáci kváskový chlieb chutí najlepšie!
Kvások obsahuje baktérie mliečneho kvasenia a tým dodá chlebu aj pečivu dokonalú ľahko kyslastú kváskovú chuť a vôňu. Kváskové pečivo tak vydrží dlhšie čerstvé.
Praktické jednorazové balenie na 500 g múky. Na použitie aj pre domáce pekárne.
Príprava
Pomocou ražného kvásku sú možné dva spôsoby pečenia.
1. Rýchle pečenie kváskového chleba: pre okamžité použitie sušeného kvásku je nutné pridať do cesta aj droždie. Vďaka tomu je chleba krásne nakysnutý a vzdušný.
2. Tradičné pečenie: sušený kvások možno tiež oživiť a piecť chleba bez potreby ďalších kypridiel. Viac o oživenie kvásku na: www.oetker.sk/kvasok/ozivenie-kvasku
Recept na Domáci kváskový chlieb nájdete priamo na obale výrobku.
Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
ENERGETICKÉ HODNOTY:
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku: | |||
Energia | 952 kJ/230 kcal | ||
Tuky | 3,1 g | ||
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,5 g | ||
Sacharidy | 14 g | ||
- z toho cukry | 1,2 g | ||
Bielkoviny | 16 g | ||
Soľ | 0 g |