Karob je moderná alternatíva kakaa. Používa sa rovnako ako kakao, ale bez nutnosti toľko dosladzovať. Karob je prirodzene sladký, preto môže byť množstvo pridaného cukru v recepte až o 1/3 nižšie ako pri použití kakaa.
Karobový prášok sa získava dôkladným zomletím struku zo subtropického stromu nazývaného rohovník obyčajný. Následne sa suší a praží. Má vysoký obsah vápnika, vlákniny, bielkovín a minerálov, neobsahuje kofeín a má veľmi nízky obsah tuku.
Ako karob chutí? Karob (alebo tiež svätojánsky chlieb) má mierne sladkastú, korenistú chuť.
Na vnútornej strane obalu nájdete recept na Karobový jablkový perník s karobovou polevou.
Ďalšie informácie o karobu nájdete na www.oetker.sk/kakao-a-karob
Inšpirácia na recept: Karobový koláč s jablkami a orechovou posýpkou
Zákonný názov: Karobový prášok tmavý
Hmotnosť ∕ objem: 100 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu!
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale
ZLOŽENIE: Karobový prášok tmavý (Ceratonia siliqua - Svätojánsky chlieb). Môže obsahovať MLIEKO.
NÁVOD NA POUŽITIE:
Na varenie, pečenie, prípravu nápoja, na posypanie kaší a do smoothie. Alternatíva kakaového prášku.
Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
ENERGETICKÉ HODNOTY:
Výživové údaje na 100 g výrobku: | % * | ||||
Energia | 1098 kJ/265 kcal | 13 % | |||
Tuky | 0,5 g | 1 % | |||
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g | 1 % | |||
Sacharidy | 32 g | 12 % | |||
- z toho cukry | 13 g | 14 % | |||
Vláknina | 50 g | ||||
Bielkoviny | 4,8 g | 10 % | |||
Soľ | 0,05 g | 1 % | |||
Vápník | 700 mg | 88 % ** |
* referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ / 2000 kcal)
** referenčná hodnota príjmu vápníka pre dospelých