Prvý neželatínový stužovač rastliného pôvodu, ktorý je 100 % alternatívou k živočíšnej želatíne. Výrobok obsahuje 3 zložky rastlinného pôvodu s vysokou želírovacou schopnosťou: agar, karubín, konjaková guma. VEGA Gél je označený certifikovaným logom VEGAN.
Použitie výrobku je univerzálne: nielen na prípravu sladkých dezertov a krémov, ale tiež na prípravu zeleninových a pikantných aspikov. Funguje aj s rastlinnou alternatívou mliečnych výrobkov, je teda tou správnou voľbou aj pre vegánov. Jednoduchá príprava, vystačí na 500 ml krému alebo 250 ml tekutiny na aspik.
Inšpirácia na recept: Mangový dezert
Zákonný názov: Neželatínový stužovač rastliného pôvodu
Hmotnosť ∕ objem: 6 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu.
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale
ZLOŽENIE: Želírujúca látka (agar, karubín, konjaková guma), maltodextrín. Může obsahovať (MÚKA Z VLČIEHO BÔBU, OBILNINY obsahujúce LEPOK).
NÁVOD NA POUŽITIE:
Príprava krému:
1. Obsah vrecka rozmiešame vo 150 ml studenej vody.
2. Za stálého miešania privedeme k varu a varíme asi 1 minútu. Potom ihned vmiešame do 350 g pripravenej zmesi (krému).
3. Ďalej spracujeme podľa receptu.
Príprava aspiku:
1. Obsah vrecka rozmiešame v 250 ml studenej vody alebo nálevu z použitej zeleniny.
2. Za stálého miešania privedeme k varu a varíme asi 1 minútu. Potom ihneď nalejeme na pripravenú zeleninu a dáme stuhnúť do chladničky.
Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk