Tenká vrstva želé...a ovocie zostane krásne čerstvé! Tortové želé číre Dr. Oetker je ideálnym zakončením sviežej ovocnej torty. Tortové želé číre je rýchlym pomocníkom v kuchyni. Príprava je veľmi jednoduchá, stačí len zmiešať s vodou alebo ovocnou šťavou, 1 minútu povariť a naliať na ovocie. To potom pod tenkou vrstvou želé zostane krásne lesklé dlhý čas, proste jako práve odtrhnuté. Tortové želé Dr. Oetker je vyrobené na báze karagénanov z morských rias.
Inšpirácia na recept: Ovocné želé
Zákonný názov: Tortové želé v prášku
Hmotnosť ∕ objem: 10 g
Podmienky skladovania: Skladujte v suchu.
Minimálna trvanlivosť: uvedené na obale
ZLOŽENIE: cukor, zahusťovadlá (karagénan, karobová guma), regulátor kyslosti (vínany draselné). Môže obsahovať MLIEKO a ORECHY.
NÁVOD NA POUŽITIE:
1. Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml tekutiny a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu.
2. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť.
3. Ešte vlažným želé zalejeme ovocie na torte.
Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť napr. krémom alebo džemom.
Ak želé pred použitím príliš stuhne, môžeme ho ešte raz krátko rozohriať.
Distribútor: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
Výrobca / predávajúci: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, www.oetker.sk
ENERGETICKÉ HODNOTY:
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku*: | |||
Energia | 274 kJ/65 kcal | ||
Tuky | 0 g | ||
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g | ||
Sacharidy | 16 g | ||
- z toho cukry | 16 g | ||
Bielkoviny | 0 g | ||
Soľ | 0 g |
* výrobok pripravený podľa návodu s vodou a cukrom